Hellen hero banner - Gezonde recepten (20).png

Maak kennis met Hellen, Annick en Nadi!

 

20190522_aartsenfruit_AKF_portret_bestuur005.jpg20190522_aartsenfruit_AKF_portret_bestuur007.jpg20210412_Aartsen_AKF_Nadi001.jpg

Stel jezelf maar voor.

 

Hellen: Ik ben Hellen, mede oprichtster en voorzitter van Aartsen Kids Foundation (AKF). Als kind keek ik al verbaasd om me heen, toen ik zag hoe we met elkaar en met de natuur omgingen. Eenmaal op school werd dit gevoel versterkt. Waarom word je niet gestimuleerd in wat je kan, in wat je leuk vindt? Wat begon met verwondering en verbazing is door het oprichten van Aartsen Kids Foundation, in 2007, gegroeid naar iets positiefs. Samen met een enthousiast team initiëren wij onze 4 eigen projecten, die kinderen een positief steuntje in de rug geven. 

 

Annick: Ik ben Annick, geboren in Breda, getrouwd met Aart en samen trotste ouders van drie kinderen; Aart jr., Lisa en Anna. Al sinds de oprichting van AKF in 2007, ben ik betrokken als bestuurslid van de stichting.

 

Nadi: Ik ben Nadi. In 2019 ben ik afgestudeerd aan Avans Hogeschool in Breda en sinsdien met veel plezier werkzaam voor Aartsen Kids Foundation. Als fulltime medewerker ben ik het eerste aanspreekpunt voor de stichting.

 

Wat hoop je nog te bereiken?

 

Hellen: Dat het Stoere Traktaties lespakket door heel veel scholen en kinderen wordt omarmd. Dat kinderen door onze beleving spelenderwijs meekrijgen hoe lekker en fantastisch groenten en fruit zijn om te eten! Hiermee hoop ik ze een stukje uit het grotere plaatje mee te geven: dat voeding, natuur, gezondheid en welzijn met elkaar verbonden zijn voor een gelukkig leven.

 

Nadi: Zoveel mogelijk scholen in Nederland laten realiseren hoe belangrijk voedingsonderwijs is voor hun leerlingen. Leerlingen brengen zoveel tijd door op school, dat het niet alleen de taak is van de ouders/verzorgers.

 

Wat vind je belangrijk om aan kinderen mee te geven?

 

Hellen: Kinderen mogen groeien in wat ze graag doen, waar ze blij van worden. Dat je een kind kunt blijven in een volwassen wereld. Sterk, zelfbewust en vol zin om je eigen leven te leiden, zoals je dat zelf graag wil. Daarom helpen wij met de stichting kinderen om hun leven een positieve draai te geven en in hun eigen kracht te komen.

 

Annick: Dat zij zich geliefd voelen en een positief gevoel hebben over zichzelf. Zodat zij in vertrouwen op zoek gaan naar de beste versie van zichzelf. 

 

Wat zou je aan de wereld willen verbeteren?

 

Annick: Ik vind dat het samenlevingsgevoel meer gestimuleerd mag worden. Ik denk dat een verdraagzamere houding, die je krijgt door echt naar elkaar te luisteren, kan helpen. Zodat wij respectvoller met elkaar omgaan en elkaar in onze eigen waarde laten.

 

Nadi: Ik ben groot voorstander van het gezegde ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Als iedereen deze verantwoordelijkheid zou dragen, maakte we waarschijnlijk betere keuzes voor onszelf, de dieren en de aarde.